Ben je de afkortingen i18n en L10n wel eens tegengekomen? Als je in de softwareontwikkeling werkt hoogstwaarschijnlijk wel. Ze staan respectievelijk voor internationalization en localization. De cijfers 18 en 10 verwijzen daarbij naar het aantal letters tussen de eerste en laatste letter.
Mijn persoonlijke domeinnaam is robertvanbregt.nl. Dat root-domein “robertvanbregt” is best lang, en leidt wel eens tot typefouten. Als je deze naam op een vergelijkbare manier inkort, krijg je “r12t”. Tel maar na. Twaalf letters tussen de “r” en de “t”. Dat is mooi en kort. Dus heb ik vandaag dat die domeinnaam geregistreerd. Alle links daarvandaan worden automatisch doorverwezen naar het hoofddomein. Vanaf nu kun je mijn persoonlijke website ook bereiken via r12t.nl. Zo kun je bijvoorbeeld even snel kijken wat ik nu doe via de link https://r12t.nl/nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.