Het was opnieuw tijd voor een weekend-wandeling. We hadden geen zin in een rondje vanuit huis, dus zocht ik een route dichtbij huis, in een natuurlijke omgeving. Die ook niet te druk zou zijn. Het werd een leuke route door het nieuwe natuurgebied Waalbos.

We parkeerden de auto in Rijsoord bij een restaurant aan de Waal en liepen de polder in. Het bezoekerscentrum De IJsvogel was gesloten, maar wel open voor een koffie-to-to. In het begin was het nog fris, maar later brak de zon door. Zigzaggend door het gebied kwamen we uit bij het zelfs op zondag bedrijvige Kijfhoek. Het laatste deel van de toch liepen we langs de Waal. Vlak nadat we de molen De Kersenboom passeerden, kwamen we weer bij de auto aan.

Wandelknooppunten: 82 – 83 – 84 – 85 – 82

Afstand: ca. 7 km

Foto: Foto Molen De Kersenboom van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (CC BY-SA 4.0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.