Een artikel in The New Yorker beschrijft hoe een Nederlander een Duitse bunker koopt die stamt uit de Koude Oorlog en vanwaar hij het dark web bedient. Het artikel leest als een jongensboek. Ga er wel even voor zitten, want het is vrij lang (en in het engels).

In the mid-nineteen-seventies, the West German Army, the Bundeswehr, built a vast underground bunker near the town of Traben-Trarbach. It was five stories deep, had nearly sixty thousand square feet of floor space, and was designed to withstand a nuclear attack.

 

The relocation of the Bundeswehr division was a blow to the local economy. Traben-Trarbach is a fairy-tale town that straddles a bend in the wide, teal-blue Mosel River.

Een (ook uitgebreid) Engelstalig artikel in Der Spiegel van eerder dit jaar geeft nog iets meer achtergrondinformatie en bevat ook wat foto’s ter illustratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.