Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie Mac OS X Freeware en Open Source Software.
ichatUit de doos komt Mac OS X met iChat. Leuk programma, maar je kunt er niet heel veel mee. Wie regelmatig gebruik maakt van een of meer instant messaging faciliteiten, moet dus terugvallen op andere software. Uit het enorme aanbod van freeware en open source software heb ik uiteindelijk een keuze gemaakt.

Adium
Adium
Adium is een client voor chatten en instant messaging. Het ondersteund alle populaire netwerken: MSN, Yahoo, GoogleTalk, Jabber, ICQ en AIM. Adium ondersteunt tekst messaging en audio. Video wordt nog niet ondersteund.

aMSN
Wie ook de video-functie van MSN wil gebruiken, zal moeten terugvallen op aMSN. Een stuk minder mooi, maar ja, soms heb je ‘m dus nodig.
Colloquy
IRC, het lijkt op sterven na dood. Niet dus. Soms wil je contact leggen met iemand die IRC chat gebruikt. Vaak techneuten, ontwikkelaars van software. En in dat geval is Colloquy een echte Mac applicatie die je daarbij helpt.
Skype
Wie wil bellen met vrienden in het buitenland (of dichterbij huis), kan bijna niet om Skype heen. Hoewel het een gesloten platform is, is de basisfunctionaliteit gratis. Voor aanvullende diensten moet je uiteraard wel betalen. Audio werkt bijna altijd met iedereen, maar de video-functie werkt ook uitstekend. Een aanrader voor Mac-gebruikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.