Soms komen dingen op het juiste moment bij elkaar.
Zoals half Nederland hebben ook wij een zogenaamde “familielaptop”. Een PC in de woonkamer. Hij is al weer wat ouder (anderhalf jaar of zo 😉 ) en maakt dus nogal wat lawaai. Maar ja, vervangen doe je niet zo snel. Inmiddels heb ik ‘m al een keer helemaal van scratch opgebouwd, maar het ding is inmiddels zo bagger traag geworden dat ie wel weer een opfrisbeurt kan gebruiken.
Vorige week las ik een artikel over Ubuntu op het nieuwe weblog van Russell Beattie dat ik in het verleden ook al enthousiast volgde. Russ werkt in de mobiele software-industrie. Tegenwoordig werkt hij voor zichzelf, maar hiervoor heeft hij ook een tijdje bij Yahoo! gewerkt. In een van zijn berichten geeft hij tips over het gebruik van Ubuntu op je computer.
Na wat leeswerk over Ubuntu heb ik eens gespeeld met de Live-cd. Het leek me wel aardig om de PC in de woonkamer van Linux te voorzien. Mocht dat niet lukken of niet bevallen, dan kan ik ‘m gewoon weer voorzien van Windows XP. Heeft me dan alleen wat tijd gekost, want Linux is gratis, niet?
De komende periode zal ik mijn bevindingen op dit terrein hier plaatsen. Als een soort geheugensteuntje voor mijzelf, maar ook voor anderen, die bang zijn te stranden in schoonheid.

Een gedachte over “Ubuntu op de laptop van de familie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.